pátek 1. prosince 2017

Tipy na vánoční dárky | SOS, když fakt nevíš

Ahoj všichni,

tentokrát to bude u mě na blogu trochu netradiční článek, protože nebudu recenzovat ani produkt, ani nějakou událost, ale zkusím vám poradit s nákupem vánočních dárků.




Tipy na dárky, které vám za chvíli sdělím, se hodí na doplnění k hlavním dárkům pro vaše nejbližší a jako dárky pro vaše známé, vzdálenější příbuzné atp. Mějte na paměti, že jen vy toho člověka opravdu znáte a nejdůležitější je, že jste si na něj vzpomněli. O Vánocích nejde jen o hmotné dárky, ale o to, že jste s lidmi, které máte rádi.

Nebudu to dál prodlužovat, jdem na to..!

Na začátku se zamyslete nad několika otázkami:
- jaké má obdarovávaný zájmy? - zahradničí nebo snad vaří/peče
- v jaké životní situaci se nachází? - zařizuje si nové bydlení či předělává stávající nebo jde snad o maminku na mateřské dovolené
- chodí do společnosti nebo je převážně doma?

Jestli jste si už zodpověděli otázky, zkuste si podle toho daného člověka zařadit do následujících kategorií, do kterých jsem s trochou nadsázky tipy na dárky rozčlenila:

  • Milovník kávy (resp. čaje)
  • Hospodyňka
  • Kutil
  • Koupelový labužník
  • Knihomol/zapisovatel
  • Parádnice
  • Kulturní nadšenec


Milovník kávy/čaje


omluvte tu horkou čokoládu, ale je to jediné nerozdělané balení doma - koneckonců je výtečná
S tímto člověkem souvisí i otázka, jestli má doma kávovar... a jestli na zrna nebo na kapsle a na jaké. Pokud to víte, máte vyhráno. Pokud nevíte, nezoufejte. Skvělým dárkem jsou sirupy do kávy. Prodává se nepřeberné množství příchutí, a i když si třeba nejste jisti, kterou vybrat, můžete koupit sadu. Já například miluju karamel a nesnáším čokoládu (jen jako příchuť do kafe samozřejmě), ale díky sadě jsem zjistila, že i oříšek je naprosto vynikající a vanilka také není na škodu. A čokoládu mám prostě jako další příchuť na výběr pro návštěvy.


Když by doma kávovar neměl(a), můžete koupit pěnovač, aby si mohl(a) dělat latte machicato i doma. Dostala jsem ho před dvěma lety, když jsem ještě neměla kávovar a udělalo mi to velkou radost.


Už poměrně rozšířeným dárkem jsou dárkové karty do různých obchodů. V případě milovníka kávy mu můžete například nabít kartu do Starbucks nebo jiné jeho oblíbené kavárny.

Jestli jde o milovníka čaje, je to dost podobné. Na sypané čaje jsou také zvláštní konvice a sítka do hrnku. Klasická otázka: "má to doma?". Sypané čaje jako dárek vypadají líp - i mají intenzivnější vůni a chuť - proto bez ohledu na to, jestli víte odpověď na otázku, můžete spolu s čajem koupit nějaký stylový designový kousek konvice nebo pěkný hrneček a sítko. Takové věci se neztratí.

Hospodyňka


V této kategorii nejde zrovna o to, v jakém stavu má dotyčný(á) svou domácnost. Jde o to pomoct ji vylepšit, doplnit, zkrášlit nebo dotyčné(mu) ulehčit práci či dopřát odpočinek. Např. kamarádce/sestře na mateřské dovolené můžete darovat nějaký wellness zážitek či lístky do kina a pohlídat jí dítě nebo jí darovat balíček pečující kosmetiky, aby se mohla rozmazlovat pravidelně v pohodlí domova. V drogeriích je nyní nepřeberné množství různých dárkových balíčků (i s dekorativní kosmetikou), které stačí zabalit do pěkného vánočního papíru.

Víte, že rád(a) vaří nebo peče? Na trhu už je spoustu různých vychytávek, které ulehčují život a dělají vaření/pečení ještě zábavnější. Např. formičky na dvoubarevné muffiny, nůž na moučníky zabraňující poškrábání formy...


Plus navíc je, když víte, jak to u obdarovávané(ho) doma vypadá. V takovém případě můžete vybrat dekoraci, která by se tam hodila - např. pěknou vázu, dávkovač mýdla, svíčku...

sada Avon naturals, svíčka Bomb cosmetics v plechové krabičce

Kutil


Člověka typu "Bořek stavitel", který rád kutí na zahradě nebo doma přitlouká police a podobně, by mohlo potěšit nějaké supr kladivo, rýč, vozík či polštář pod kolena. V případě, že netušíte, co už má nebo obecně co vybrat, řešila bych to opět dárkovou kartou do specializovaného obchodu (např. Hornbach, Bauhaus, OBI, Ikea...).

Koupelový labužník


Všechny, kdo se rádi rochní ve vaně nebo ve sprše, opět potěšíte nějakým voňavým dárkovým balíčkem. Tentokrát bych se ale vyloženě zaměřila na sprchové gely a přípravky do koupele (bomby, soli...). A neuškodí i přidat nějakou tělovou péči. Přeci jen, když to přeženete a jste ve vodě déle než 15 minut, vylezete jako sušenka.


Knihomol/zapisovatel


Nejlepší stav je samozřejmě znát obsah knihovny obdarovávané(ho), ale jsou i další věci než knihy, kterými můžete udělat radost - např. záložkou, látkovým obalem na knihy, lampičkou, která jde připnout na knihu pro čtení večer...Dále můžete darovat poukaz na nákup v nějakém knihkupectví. Já už několikrát dostala poukázku do Luxoru. To se mi hodilo hlavně na střední, když jsem si za to kupovala i učebnice.

Pěkný dárek je, myslím si, i nějaký zajímavý originální zápisník či diář. Na podle mě nejhezčí se můžete jít mrknout do Tigeru.

Jsem Tvůj oblíbený blok :-) Merry Christmas

Parádnice


V době, kdy se klade důraz i na ponožky, měkké dárky nemají rádi už jen děti. V této kategorii je z čeho vybírat - teplý svetr, šála, čepice, rukavice, šátek, kardigan, kabelka, pyžamo, ponožky... Pak samozřejmě můžete koupit nějaký šperk. V takovém případě vám ale radím, abyste se s výstředností drželi na uzdě, vládne minimalizmus. Jednoduchý řetízek má větší šanci se zalíbit než obrovský barevný náhrdelník. Stejně tak jednobarevný kus oblečení bude spíše trefa do černého než přehlídka všech možných vzorů.

kabelka: Pepco
náhrdelník z chirurgické oceli

Kulturní nadšenec


Název kategorie trochu přehání, sedí to na všechny, kteří nejsou vyloženě kulturní ignoranti (a tím fakt nechci někoho urazit, jen se to snažím vysvětlit). Lístky do divadla, do kina, na koncert, festival a nevím co ještě jsou dárkem, který prodlužuje "těšení se" - chápej nejdříve se těšíte na rozbalování dárků pod stromkem, a pak na samotnou událost, na kterou jste dostali lístky. A to je podle mě super.
.......

Divíte se, kde je dekorativní kosmetika? S tou je těžší se trefit do vkusu a hlavně třeba vybrat správný odstín make-upu. Blogerku by samozřejmě nadchlo už jen to, že může vyzkoušet něco nového, i když jí to nesedí, ale běžně to takhle asi nefunguje. Pokud se slečna líčí, tak jednoznačně hlasuji pro kvalitní paletku stínů, nejjistější bude v neutrálních běžně nositelných barvách. Při nejmenším je to hezké na pohled.

Snad jsem vám trochu ulehčila život. Mně ještě také vánoční nákupy teprve čekají, a i když mám letos už asi od října vánoční náladu, tak se na to netěším. Jste na tom podobně?

A na závěr vás chci ještě informovat, že v Insta stories na mém Instagramu @bellamoon94 ode dneška pravidelně rozbaluji adventní kalendář Douglas, tak si to můžete užívat se mnou. :-)

adventní kalendář s kosmetickými produkty Douglas collection

Mějte se famfárově!
Vaše Bella

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Jsem zvědavá na vaše názory.

Populární příspěvky